Tristhed & vrede​

Familierådgivning & helende og givende samtale med barnet eller den unge. - I Køge, tæt ved Solrød, Greve, Haslev, Ringsted, Karlslunde og Roskilde.

​Går dit barn eller unge dreng eller pige, med tristhed eller vrede, eller Angst, eller begyndende forstyrret/sårbart selvværd. Og/eller måske problemer med skolen?


Jeg har god erfaring med både familierådgivning/terapi, og helende samtaler med børn. Oftest med en forældre der også er der. Nogle gange når barnet er 14-15 år eller 17-19 år, kommer barnet nogle gange alene (hvis barnet/den unge ønsker det).

Jeg oplever, at de også hyggelige, humørfyldte, omsorgsfulde, rummende og anerkendende samtaler, ret hurtigt hjælper, heler og afhjælper det problem der var. Ofte kun på 2-5 samtaler ialt (f.eks. når barnet i længere tid har været aggressivt eller trist). 

Og 7-12 samtaler når det handler om mellemsvær Angst (men så heles angsten og selvværdet også, og ikke kun redskaber til at håndtere angsten (som er en for stor del af f.eks. Kognitiv terapi).

​Jeg synes jeg har god erfaring på området, og specielt de sidste 3-5 år, har jeg haft den ære, at have haft flere børn, med forældre, og unge, til hyggelige, interessante og helende samtaler. Dette bl.a. pr. anbefaling fra andre som har haft et barn eller ung med. Og det må jeg sige, at jeg faktisk er meget ydmyg, glad for, og taknemmelig overfor.

Indenfor de sidste 2-3 uger, har jeg fået to rigtig gode responser, fra forældre til en 5,5 årig og en 8,5 årig dreng. Hvor i begge tilfælde ubehageligt aggressiv adfærd blev helet og forstået, på to og tre samtaler. Den helt almindelige gode og stilfærdige tak jeg fik, blev jeg meget glad for, og den lille proces og almindelige tak, fik mig til, at tænke på det sicilienske ordsprog: vi lever af at give hinanden en fremtid.

Familieterapi/rådgivning hos mig har bl.a. udgangspunkt i og inspiration fra Gestaltterapi,

Oplevelsesorienteret psykoterapi, Systemisk. Jesper Juul og Nancy Bratt.

Denne side handler om 2 lidt forskellige temaer/problemer (der nogle gange overlapper), det ene er, hvis et barn eller en ung har det svært. Det andet tema/problematik er, hvis familiedynamikken er for konfliktfyldt.

Helende, forståelsesgivende og anerkendende samtale med barn eller ung.

Og Familierådgivning/familieterapi i Køge.

Familierådgivning/terapi er en måde til, at give en anden (terapeuten) mulighed for, at høre hvad forældre og børnene har at sige. Og lægge mærke til, hvordan forældrene og børnene har det i dynamikken, og specielt hvordan børnene har det følelsesmæssigt. Og hvordan de taler sammen, hvordan forældrene taler, og hvilke nye bedre og frugtbare måder skal læres, aftales og prøves. Langt oftest går det hurtigt bedre. Det hjælper at tale åbent og trygt om det.

Nøgleord i forbindelse med familie- og børne terapi

  • Hvor går det galt?
  • Hvad bliver ikke set/og hørt?
  • Hvilke følelser, ord, ønsker og tanker er der hos den enkelte?
  • Hvilke måder at reagere/handle på skal fornyes?

Den familieterapi og børne terapi jeg tilbyder, er som beskrevet et rum for lytten og samtale hvor alle bliver hørt. Har familieterapi eller rådgivning interesse eller vil i gerne høre lidt nærmere om det, så er i velkommen til at ringe eller skrive.​

​Den rette rådgivning kan være løsningen på belastende oplevelser

En belastende oplevelse for et barn kan f.eks. være en skilsmisse, mobning i skolen, sorg/frustration hos en af forældrene, eller at opleve for mange ubehagelige skænderier imellem mor og far. Også selv lidt mindre typer af negative oplevelser, kan føre til indre ked af det hed, usikkerhed og på sigt sårbart selvværd. 

Indelukkethed og sårbart selvværd hos barnet/den unge, følger ofte mennesket, og fører i voksenlivet jævnligt til en negativ fastlåst væren.​ Derfor kan man sige, at det er en stor gave, at få helet og ændret på disse følelser og væren, mens man endnu er barn eller ung.

Vh, Thomas R. Juul Andersen. 

Her fire Klienterfaringer i forhold til - Familierådgivning / samtale med barn (Klienterfaringer om-kring angst kan ses under menuen 'Klienterfaringer'. - 

Vi blev af en lærer anbefalet at kontakte Thomas, idet vi synes at vores søn ikke så ud til at have det helt godt, eller helt let. Han var blandet ofte vred, i dårligt humør, og fik ikke lavet sine lektier. Vores søn sagde overraskende hurtigt ja til at tale med Thomas, måske fordi Thomas havde rådgivet mig til at sige, at sådan en samtale ikke handlede om andet end hvad min søn synes om tingene.

​Han kom til fem samtaler hos Thomas, og jeg/vi må sige, at vi var meget glade for den forandring der skete. Vores søn fik sit gode humør tilbage, han var ikke længere aggressiv i skolen, han holdt op med at drille, og han begyndte at lave sine lektier, hver dag faktisk, Efter at vi havde lavet nogle gode aftaler om dette, bl.a. at en os altid skal være tilstede og at vi skal gøre det hyggeligt. ​

___

Hej, vi kontaktede Thomas fordi vores 5,5 årige søn, i mere end et år, havde reageret meget aggressivt, med bl.a. sparken og skrig, når vi ville have ham til noget bestemt. F.eks. når han skulle have nattøj på, eller stoppe med at spille på tablet, eller når han skulle hjem fra en legeaftale.

Vi fortalte Thomas, at han var blevet overfaldet flere gange, med både slag og spark, af en bestemt dreng i børnehaven. Og at det havde varet ved i flere måneder, selvom vi havde bedt pædagogerne om at få det stoppet, da vi fandt ud af det. Vi klagede efterfølgende over den dårlige måde de håndterede det.

Men i hvert fald, vi var kun hos Thomas to gange og allerede efter den første gang, blev vores søns opførsel meget bedre og nemmere, og nærmest til helt normal opførsel (han har også en storesøster). Den anden gang gav Thomas mig en del råd om, hvordan man kan håndtere situationer, så man undgår for megen konflikt, men også så et barn føler sig respekteret og får det bedre.

Men det som jeg mest ville skrive er, at Thomas den første gang talte med vores søn, på en måde så der kom mere frem fra min søn, om hvordan det havde været meget ubehageligt, at blive overfaldet og om hvordan det havde sat sig i ham som utryghed og frygt. Han brugte også en drøm eller mareridt vores søn havde haft, om en ulv der var efter ham. Så vores søn kom til at føle sig forstået i, at det var den trælse dreng han havde drømt om. Og så sagde han, så vores søn hørte det, at vi skulle have været bedre og hurtigere til at få det stoppet, og på en stærkere måde passe på vores søn. Selvom jeg havde fejlet, følte jeg mig ikke forkert, men oplevede det mere som et godt råd og som opbakning. Men i hvert fald talte Thomas med ham, så jeg tror der blev helet noget indeni min søn, og han følte sig hørt. Det har hjulpet virkelig meget, og nu siger vi også til ham, at vi altid nok skal passe på ham med det samme, men også at man faktisk godt må slå fra sig, hvis der slet ikke er andet at gøre. Vi kan godt anbefale Thomas hvis det drejer sig om et barn der har det svært.

Celina og Henrik.​

__

Min mand og jeg er fra Irak. Men vores to børn er født i Danmark.
Vi har begge arbejde og er godt integreret. Men vi henvendte os til Thomas Andersen fordi vores søn ikke passede sin skole ordentligt, og også fordi at han var begyndt at se nogle andre drenge, som vi vidste flere gange havde lavet kriminalitet. Skoleinspektøren havde en brochure fra Thomas Andersen, og han sagde at det måske kunne hjælpe at tale med ham.


Vi var meget glade for den ændring samtalerne hos Thomas Andersen gav. Vi syntes at han talte godt med vores søn. Vores søn syntes at han forstod ham, og han syntes at det var godt at tale med ham om de ting vores søn syntes var svært. Vi var glade for at vores søn så hurtigt blev interesseret i at lave lektier. Og han kom til at tale bedre med sine lærere. Thomas Andersen fortalte ham hvad han skulle tale med sine lærere om.


Thomas Andersen gav også mig og min mand nogle gode råd. Om at tale med vores søn på en bedre måde.
Og så skulle en af os altid være der når vores søn skulle lave lektier.


Vi synes at vores søn nu er blevet en rigtig glad dreng. Han siger mere godt om skolen, og han har fået det godt med hans klasselærer. Før vi kom havde vi mange skænderier, men nu taler vi for det meste meget bedre.
Vi er meget glade for at vores søn har det meget bedre.

Yasmin og Osman.​

___ 

Jeg er mor til to voksne børn på 24 og 32 år.

Jeg henvendte mig til Thomas fordi mine to børns kontakt til mig, længe har været fyldt med vrede, sår, og skuffethed.
Dette nok specielt pågrund af en skilsmisse, og fordi jeg kom til at bo meget langt fra dem. Udover at der var megen vrede og let
til irritation, specielt fra deres side, når vi 3-4 gange om året havde kontakt. Så kunne jeg også se, at det at jeg i nogen grad havde forladt dem, påvirkede deres følelser også i deres hverdag.

Jeg har i flere år ønsket, at vi kunne tale om det, at vi kunne få en bedre kontakt, og også ses mere. Men også fordi at mine to børn på mange måder er dygtige og velfungerende, men de skuffelser, sår og vrede de bærer rundt på, ved jeg generer dem på mange måder. Men jeg er ikke selv god til at tale om den slags. Jeg begynder hurtigt at forsvare mig. Og situationen er faktisk slet ikke blevet bedre de sidste år.


Derfor kontaktede jeg Thomas. Vi arrangerede det sådan, at vi kunne komme to gange af to timer, idet vi alle kun var i Danmark i tre uger på samme tid. Jeg er meget glad for de ialt fire timer. Han gav ikke alene mine børn, og også mig mulighed for at sige mere end vi plejer. Men han kom også bagom tingene, specielt bag ved min måde og forsvar. -

- Vi talte også om min barndom og ungdom, og det var en meget rar følelse, og en forløsning, at få forståelse for min manglende evne for ansvar og ordentlig moderkærlighed. Moderkærligheden var der, men den lå gemt bag forsvar, og bag min på nogle områder manglende selvtillid. At han så dette var meget godt, og jeg følte nærmest, at jeg blev helet et sted inden i, og jeg kunne mærke, at jeg godt kunne agere uden forsvar, at jeg kunne vise mine følelser overfor mine børn. Han hjalp mig også til, i forhold til flere ting, at sige, at det jeg havde gjort som mor, ikke var godt nok, og at jeg var ked af de følelser det havde givet i dem. Det var godt at få sagt det så tydeligt. Og jeg kunne mærke på mine børn, at det var rart at høre.


Det er svært at beskrive med få ord, og få de vigtige ting med, dem der helede noget, dem der gjorde en forskel.
Men jeg har fra start, mest villet skrive, at jeg synes Thomas håndterede det på en utrolig god og fagkyndig måde. Det var som om at han både nænsomt og med pres, håndterede et orkester med tre. Han forstod hvad der lå bag, også noget hos mig, mere end jeg selv.
Mine børn og jeg er meget glade for at jeg tog dette initiativ. Og jeg er meget tilfreds og glad for Thomas´måde og indsigt.

Nb. Jeg vil tilføje, at min ene datter samtidigt og derefter gik i et forløb hos Thomas, idet hun i nogle år havde levet med en spiseforstyrrelse. Hun fortalte at det hjalp meget på nogle sårbare følelser og på spiseforstyrrelsen, så hun nu kan spise sammen mere almindeligt derhjemme og også kan spise sammen med andre f.eks. når hun er til fest.

Så det er jeg også glad for, at han kunne hjælpe med.

VH, Kirsten.​

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hvis du generes af en gene, og gerne vil have god hjælp til, at komme af med den, eller du bare har brug for at tale om noget svært, så er du velkommen til at ringe eller skrive via kon​taktformularen.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas R. J. Andersen

Vordingborgvej 34, 

4600 Køge

Klik her for rutevejledning

Kontaktinformation

Telefon: 26 85 00 97

E-mail: ditjeg@ditjeg.dk​

Telefontider

Man - fre: 08.00 - 17.00

Lør og søn: lukket

Mails besvares alle dage.