​Stress rammer desværre mange i dag.

Om stress, og effektiv og udviklende behandling af stress.

​Stress rammer desværre mange i dag.

Stress giver oftest bl.a. disse symptomer:

Lavt humør, middeldeprimeret tilstand.

Oplever sig dårligere til, at huske (nogle af tingene, indenfor de sidste par timer,

eller dage).

Oplevelse af træthed og udbrændthed.

Jævnligt besvær med at sove ordentligt.

Ofte større usikkerhedsfølelse.

Ofte angstoplevelser.

Jeg oplever, at jeg har gode oplevelser med, at hjælpe stressramte klienter ud af Stress. Her tænker jeg specielt på de symptomer og virkning som Stress har, som middel deprimeret tilstand, angst, større usikkerhedsfølelse og sårbart selvværd, og besvær med at sove ordenligt.

At det meget har haft, at gøre med disse Stress-medgener, har nok at gøre med, at de Stressramte klienter jeg har haft, oftest har været ved læge, og oftest har droslet lidt ned på arbejdet, eller er blevet sygemeldt, og oftest har været et antal gange hos en psykolog, som har vejledt til stress- og i nogen grad symptom reducerende hverdag. F.eks. at have færre arbejdsopgaver hver dag, eller hvis personen er sygemeldt, da tillade sig at hvile, men også gå ture og gerne også i nogen grad motionere.

Så de klienter jeg taler med og synes at jeg har kunnet hjælpe, da har det handlet om ovenstående selvfølelser, som bl.a. lavt humør, angst, sårbart selvværd, og den uro der bl.a. påvirker søvnen. Og med de ting synes jeg, at jeg har kunnet hjælpe godt.

F.eks. klienter der har været usikre på, om de kunne komme godt tilbage på arbejdet, f.eks. grundet angst, eller grundet usikkerhed på, om de er gode nok, både i forhold til arbejdet, og lidt dybere om de er værdifulde nok som de selv er.

Flere af de klienter jeg har hjulpet på den måde, er faktisk vendt tilbage til arbejdet, og både haft det og klaret sig bedre end de gjorde før. Nogen gange endda i en lidt bedre position, og til en højere løn (måske fordi de havde fået modet og en bedre selvfølelse (mere selvkærlighed), så de ligesom har kunnet bruge lidt mere af sig selv, og fylde lidt mere, på en god måde (som andre også kan holde af).

Jeg vil dog sige, at i mine øjne handler det bestemt ikke om, at komme til at tjene mere. Men at få det godt igen, få en bedre og go selvfølelse, få mere ro, kunne leve lidt lang-sommere (og kunne lægge mærke til mere), kunne sove bedre igen, og hvile bedre og godt i sig selv som man er.

Det lyder flot, og det er nok også noget af bedste i livet. Men det er ikke så svært endda. Men det kræver oftest, at man får hjælp til det, af f.eks. en psykoterapeut eller en psykolog.

Det som også har hjulpet i samtalerne, er at klienten også har sat ord på hendes eller hans konkrete udfordringer, arbejdsopgaver, arbejdsbetingelser, og på hverdagens mange gøremål. Idet man derved kan lokalisere hvilke udfordringer, eller hvilke

arbejdsbetingelser, der har givet stresslidelsen. Det kan være, at der er nogle opgaver der er for besværlige. Eller det kan være, at betingelserne, eller følelsen omkring dele af arbejdet, ikke er rar eller ideel for klienten/mennesket. Og vigtigt, at se om klienten har for svært ved, at sige fra (overfor for meget arbejde), eller for stort behov for at præ-stere. Eller føler, at også derhjemme, bør klienten hele tiden nå det hele (som om en indeni siger, du er først go nok hvis du når det hele).

At sætte ord på, hvad der mest har givet stressen hjælper til, at ændre på måden arbejdet kan gøres. Dertil hjælper det meget at gøre sig nye tanker, i forhold til arbejdet. At have sætninger i hovedet, som gør at man forholder sig mere afslappet til arbejdets opgaver og udfordringer. Endvidere, at lære sig, at kunne koble fra, nogle gange både på arbejdet, og specielt når man har fri. Her kan redskaber fra mindfullness være meget brugbare, og give evne til at koble fra, og være tilstede, f.eks. også derhjemme.​

​​

Men, Jeg oplever endnu oftere, at det samtidigt er meget helende og ændrende, i samtalerne også at sætte ord på usikkerhedsfølelse, usikker på om jeg er go nok, og behov for kontrol -følelse, og behov for at nogle ting skal være perfekte. Dette heler og

forstår væk, det meste af grunden til, og muligheden for stress.​

At sætte ord på, hvad der har givet usikkerheds- eller ikke go nok -følelsen. Gør at Selvet og såret heles, og man får en større glæde ved, at være den man er. Ved at sætte ord på sårbarheden, er man blevet større end den, og står bedre, og med en mere afslappet følelse og holdning, i forhold til andre, og til forskellige udfordringer på arbejdet og i hverdagen.

Min oplevelse er, at dette fokus er meget effektivt, men også både spændende, rart, og udviklende for klienten/mennesket. Og også gør at klienten/mennesket, kan tåle mere, og kan mere, med sine forskellige indre farver, også i hverdagen.

Dette er vigtigt, men også med samtidigt fokus på arbejdets udfordringer, betingelser, nye brugbare sætninger, og redskaber fra

mindfullness, til hjælp til at koble fra, være til stede, og kunne sove bedre.

Hvis du er blevet ramt af stress, er du velkommen til at kontakte mig, ved at ringe, eller ved at skrive nogle sætninger om din gene, via

kontakt/mail formularen i kontaktmenuen. Så løser vi det, via go, rummende, og udviklende samtale, og kaffe.

At komme på den anden side af stressgene, og evt. usikkerhedsfølelse, kræver oftest 3-7 samtaler.​​

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hvis du generes af en gene, og gerne vil have god hjælp til, at komme af med den, eller du bare har brug for at tale om noget svært, så er du velkommen til at ringe eller skrive via kon​taktformularen.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas R. J. Andersen

Vordingborgvej 34, 

4600 Køge

Klik her for rutevejledning

Kontaktinformation

Telefon: 26 85 00 97

E-mail: ditjeg@ditjeg.dk​

Telefontider

Man - fre: 08.00 - 17.00

Lør og søn: lukket

Mails besvares alle dage.