Har du behov for, at få luft for noget, at sætte ord på følelser og tanker, og få en faglig og menneskelig respons, for med den indsats, at komme af med psykiske gener, som Depression, Angst, Stress, eller lavt selvværd. Og for lettere at kunne være den du er. Vigtige fokus er - psykologisk faglig forståelse, anerkendelse, glæde, at kunne være den man er, stærkere evne til lykke, og lettere adgang til de ting og ønsker der interesserer og giver mest glæde.​

Lidt om mig.

Jeg er 52 år, født og opvokset i Østjylland, 13 km. syd for Århus.

Jeg flyttede til København da jeg var 21. Da jeg var 22 til knap 24 boede jeg i Milano, hvor 

jeg tog en kreativ uddannelse.

Jeg arbejdede derefter i 12 år i et kreativt felt i forhold til reklamebranchen. 

Hovedsageligt i København, men også tre år tilbage i Århus.

. Efter ca. 10 år begyndte jeg, at mærke og tænke, at det overfladiske ved reklamebranchen, ikke 

længere helt passede mig mere, ikke var interessant nok, og ikke gav nok til min intelligens, og til min interesse for psyken, og min brede interesse for menneskelivet, og menneskets udvikling. 

Jeg havde siden jeg var 16-17 år læst mange lidt store, lidt vanskelige, men inspirerende og indsigtsgivende 

bøger (f.eks. Alexandria Kvartetten, af Lawrence Durell, dejlige bøger af Ernest Hemingway, og Romerinden, af Alberto Moravia. Siden har jeg læst en 10-12 stk. af Moravia). Og jeg var begyndt at skrive, for mig, betydningsfulde tanker ned, f.eks. at, jeg har en passioneret interesse og lyst til at finde ud af meningen med det hele (lidt stor sætning). Og jeg begyndte, at skrive digte, oftest smukke, med farver og billeder, men også gerne med noget visdom. 

. Jeg interesserede mig også for, at lave billeder, og gik bl.a. på Holbæk Kunsthøjskole. Herefter lavede jeg to serier af billeder som jeg kaldte for Kunstdesign. De var lidt store billeder, ca. 65-70x90-95, og man kan sige, at indholdet var skønhed og en poetisk historie, f.eks. en kvinde der set forfra skriver på en Olivette skrivemaskine (måske Justine fra Alexandria Kvartetten). Det gav en rigtig dejlig følelse, at jeg fik solgt alle ca. 16 billeder bl.a.til en større og hip cafe i Århus, en skønhedssalon, og et par private.

. Efter ca. 10 år i reklamebranchen mærkede jeg et ønske om, at vende tilbage til dybden i mig. En interesse som jeg også dengang jeg var 17-21 år mærkede, som en interesse for, skønheden i livet, og ulykken og smerten, og vejen til lykkedage, via den man er, og for psykologi (læren om menneskets psyke). Derudover havde jeg, og har jeg en interesse for kunst, europæisk, italiensk og mellemøstlig historie, Japan, rare mennesker, god musik, elsker at danse og synge, keramik, og god kaffe.

Jeg tænkte først på at blive journalist. Men så fik jeg en kæreste, hvis forældre var psykologer. Og der gik det lidt pludseligt op for mig, at jeg skulle selvfølgelig være Psykolog eller Psykoterapeut. Det arbejde rummede både  skønheden i livet, og smerten, min faglige interesse for psykologi, og frugtbar vej for dem man taler med. 

Jeg havde ikke helt karaktererne til, at komme ind på psykologi studiet, så efter lidt kiggen valgte jeg Psykoterapeutisk Institut, som denne Psykolog far også havde talt godt om (Psykoterapeutisk Institut blev i 2006 godkendt af ministeriet som en kompetencegivende uddannelse. Uddannelsen er en kopi af den man kan tage på Universitetet i England, og på institutter i USA.     

. Jeg afsluttede uddannelsen der i 2006, og har siden arbejdet med psykologi, psykoterapi, og Parterapi i nu knap 14 år. Jeg synes det er spændende arbejde. Og jeg oplever, at jeg via evner, indsigt, kreativ sans, og specielt faglig forståelse af psyken, hjælper klienter af med gener som Angst, Depression, Stress, usikkerhed og lavt selvværd, Spisestyring, og specielt (og via) til at kunne være sig selv, og det gode man er. 

Jeg har haft kontor i København i 8,5 år. Men flyttede i 2013 kone og børn og kontor til Køge, hvor jeg nu er glad for at arbejde. Men hvor vi også er glade for at bo, fordi der hyggeligt, der er meget forskelligt, lige fra fin musikskole, flot nyt stadion, charmerende øl og vin barer, yoga-hold, og stort udvalg af spisesteder, ja kom ikke her, og det er tæt ved natur og strand, og tæt ved Næstved og Roskilde som jeg også holder meget af. 


Jeg er gift, med en japansk pige/kvinde på 42 år (det har givet mig lidt ekstra lærdom, måske specielt i

forhold til det jeg synes, jeg kan kalde De naturlige følelsers hav).

Vi har to børn, to dejlige piger på 8 år og 6 år.

En 'slags' uddybelse

Hvad er min holdning til psykologi og psykoterapi? Jeg synes specielt to ting er vigtige. Det ene er at have en akademisk tilgang og interesse for faget. Med 'akademisk' mener jeg ikke, at man nødvendigvis behøver at have studeret på universitetet. Men jeg mener at det er vigtigt, at man i sit studie har haft en bred faglig tilgang til stoffet, d.v.s. til psykologi (forståelse af psyken), psykiatri (forståelse af psykens sygdomme), forskellige teorier og metoder. Således at man har kunnet inkludere viden, istedet for at udelukke.

Mange læste bøger synes jeg gør en forskel. De er i høj grad med til at skabe den psykologiske forståelse og tematisk psykologisk bredde. Men det det også handler om, er tit det afgørende – om der også er ønske og ambition i forhold til - kan man sige - 'indhold', det man kan dele med en anden, og en form for mod. Mod i forhold til klienten, og i forhold til selv at være 'sig selv'.

Med indhold, mener jeg også, at jeg tænker det er bedst, at have en rigdom i sig. For når klienter ofte har været nede med deres humør, eller selvfølelse. Er det godt at kunne vise klienten et billede på verden, der er interesseret, og uden det individuelle filter og slør. Men med det lys, og mange farver og mange gaver der er i verden. At ting sagtens kan være anerledes, og mere givende end før. For når man kommer ud af f.eks. Depression eller Angst, så kommer man faktisk til et smukkere, tryggere og friere sted end man var før. Og de gode ting må terapeuten, som salt eller sukker, godt repræsentere, som beskrivelser, og som at påpege noget der er værdifuldt og har rigdom for terapeuten, eller for andre.

Det vigtigste er dog, at man bliver helet fra f.eks. Depression, Angst, eller lavt selvværd, via god og ja spændende psykoanalyse, ved at komme til forståelse, og føle sig forstået, og via terapeutiske (helende) teknikker, via god fortællende samtale med plads til følelser. Og ved f.eks. for den som har helt svært ved, at mærke selvværdet, at selvværdet, ved at være i dets ikke eksisteren, da kommer frem som først et Selv, jeg er, for der efter, at kunne begynde, at tage selvfølgelig kærlighed til sig fra klienten selv, til det det er. Og så begynder det hurtigt, at vokse og da til en blomst og et træ der ikke kan vælte.

Ja det er proces, medicin (men ikke piller), men glædesgivende og spændende. 

Hvad er mine interesser?

Italiensk mørk chokoladeis, og den med kaffesmag, og en god lidt stærk kaffe til, det er min favorit.
Et meget smukt billede der findes på Statens Museum for Kunst. Det hedder vist ”Det første billede”. Det er muligvis malet i 1500 tallet, og forestiller en mand der maler en yngre kvinde, det kunne være hans kæreste. De udenfor i sollys.

At se film, men helst kun gode film. Meget gerne franske elle italienske, men  det kan også være amerikanske.

Kolde øl sammen med gode venner.
Jeg holder af mange ting ved Italien. Det har også givet mig en interesse for dets historie. Også på aspekter af katolicismen, og/eller italienernes forhold til katolicismen.

Det spirituelle er i det hele taget noget både spændende og smukt, og jeg synes, at det hører med til en psykoterapeuts eller psykologs interesser.

Nogle af de bedste bøger jeg har læst, udover spændende fagbøger om psykologi og forskellige fagtemaer, er ”Sønner og Elskere” og ”Når kvinder elsker”, af D.H. Lawrence. ”Det forlorne liv” af Alberto Moravia (og flere andre af hans bøger),  ”Stille flyder Don” af Mihail Sjolohov. "Kristus standsede ved Eboli" (Eboli er en lille by syd for Rom) af Carlo Levi, "Rødt og sort" af Stendahl. Endvidere en der handler om Moses (af Freud). Og alle de bøger jeg har læst af Haruki Murakami. 


V.h. Thomas R.J. Andersen.

​Psykoterapeut, individuel, Par- og Familieterapeut   |   Thomas R.J Andersen   |   Vordingborgvej 34   |   4600 Køge   |   Tlf.: 26 85 00 97   |   Mail: ditjeg@ditjeg.dk​