Hvem er jeg?​

Lidt om mig.

Jeg er født og opvokset i Østjylland, Ajstrup, Beder, og Malling 12-13 km. Syd for Århus.

Fra jeg var 21 år, har jeg boet i København, Milano (20 måneder, hvor jeg tog min første uddannelse).              Derefter bl.a. i en dejlig lejlighed på Amagerbrogade. Men hovedsageligt har jeg boet i ejerlejlighed i Brønshøj (10 år, ved København.). Og da jeg mødte min kone, og vi fik barn nr. 2, så valgte vi at købe hus i Køge (midt 2013), og det er vi rigtig glade for.

Først kort 3 ting om mig: 

1. Jeg holder rigtig meget af mit arbejde, at se det værdifulde andet menneske, høre noget, forstå problemets dynamik (og årsag og sammenhæng), klientens ønske, og hjælpe klienten (den unge, voksne,

eller modne) menneskeligt, positivt, anerkendende, fagligt, og effektivt, til at få det godt, komme af med f.eks.  Angst, eller opad depression (fra at tale om årsag, til skønnere tanker, fra skønnere selvfølelse). 

Og til at få et godt og givende selvværd, og kunne være mere sig selv, og gøre mere af det der gør én glad. 

. At hjælpe et menneske op fra, at have det svært med noget, til at få det godt. Det er et dejligt, spændende, alvorligt, glædesfyldt, værdirigt, og glædesgivende arbejde. Det er også dejligt, fordi jeg synes mennesker er værdifulde og spændende, lidt som rigtig flot og go kunst. 

2. jeg er en ordenes ingeniør (L'ingegnere delle parole, på italiensk). Elsker at sidde og skrive på f.eks. et

ordrigt eller billedrigt digt, eller på en novelle (kort historie, 10-16 sider)(men får ikke skrevet så meget), har dog    kun skrevet 3 (små noveller). Men har skrevet en digtsamling. Og er ved at skrive en bog, en lidt anderledes bog, som et slags kunsthåndværk, der indeholder forskellige ting (digtsamlingen, anbefalinger til et bedre, gladere og mere grønt samfund, råd til bedre selvværd, til parforholdet, og 2-3 noveller), også på en måde med farver, og bil-ledudtryk.

3. Og så synes jeg rigtig mange ting er spændende og skønne. Faktisk lidt for mange ting, til at jeg kan nævne 

dem alle her (så ville du nok også falde i søvn). Men jeg synes der er spændende og skøn værdi i mange ting, f.eks. i kunst og kunsthåndværk, at se Europamesterskaberne eller Verdensmesterskaberne i fodbold, eller selv spille fodbold med nogen, eller spille badminton (hver onsdag aften). Eller gå dejlige ture i naturen, høre den, mærke den, og lægge mærke til ting, også f.eks. en gammel hensunken mur. Eller at se på mennesker, eller ligge med en go bog af Murakami. Eller en spændende film, i forskellige genrer. Eller gå og bruge øjnene, næsen, og ørerne, i gaderne i Saló, Verona, Palermo, Malmø, Køge, Tokushima eller Osaka. Man kunne godt nævne flere ting, men vil i hvert fald tilføje, at jeg også finder dejlig 

værdi i det der har ånd, kan man sige. F.eks. i roen i en smuk italiensk kirke, og fornemme den største værdi der, 

kærligheden, og at hjælpe sin næste. Men også den værdi jeg fornemmer der - det både skønne, fine og sårbare ved mennesket, og skønheden i naturen. 

Men også at føle værdien i det spirituelle, når man f.eks. går rundt omkring eller i de japanske Shinto- eller buddistiske templer. Og de traditioner de har, f.eks. at man kan bede om ting, eller vise sin anerkendelse og glæde ved f.eks. den ånd der passer på et bestemt, mindre, men grønt og træ-bevokset bjerg, og passer på den der går ad stier gennem bjergets skov (siger man).        

 

​(fra reklamebranchen, til psykoterapi. Gift, og nu to søde piger på 11 og 13 år).

. Jeg arbejdede først i 12-13 år for reklamebranchen, på et kreativt felt (ikke fotograf), hvor jeg bl.a. arbejdede med farver og det æstetiske udtryk.

Jeg havde rigtig god succes, og det var faktisk rigtig gode, sjove og spændende år.

. Men efter en 10 år blev det for mig lidt for overfladisk, det manglede de mere indre værdier og indre skønhed. 

. Jeg ville oprindeligt have været billedkunster (og lavede faktisk som 20-22 årig ca. 16 større billed-/kunst-design, som jeg alle solgte (desværre, ville gerne have beholdt et, har dog et af de første, dog det er lidt anden stil).

. Og da jeg siden jeg var ca. 17 år, også har holdt meget af, at læse gode bøger, og i perioder nød at læse en 7-8 bøger pr. år. Ikke hurtigt læste bøger, men den type man beriges af, vokser af, og specielt nyder, også fordi man følger forfatterens interesse, og de mennesker bogen handler om. Det var bl.a. bøger af Alberto Moravia (italiener) (samtlige), D.H. Lawrence, Carlo Levi, Lawrence Durrell, og Stendahl.

Ja, så mærkede jeg efter en 10 år i reklamebranchen, at jeg ønskede at komme tilbage til denne dybere skønhed i livet. Og komme til at arbejde med noget, som rummede disse flotte farver, nuancer og universet i mennesket.

Jeg tænkte først på, at blive journalist (og gik faktisk til optagelsesprøve, blandt 1225 andre, noget af en oplevelse. Det gik faktisk godt, men kom ikke blandt de ca. 225 der til sidst blev optaget. Og det var jeg faktisk ret glad for (havde ikke lyst til, at være tvunget til, at skrive noget hver dag, heller ikke selvom planen var, at holde mig til kunst og kultur), for få måneder efter gik det op for mig, at jeg skulle selvfølgelig være psykolog eller psykoterapeut. Jeg havde ikke høje nok karakterer (10,5 krævedes der) til psykologi studiet. Men dette blev jeg sidenhen også glad for, specielt fordi psykologerne i dag, nærmest ikke må tilbyde andet end Kognitiv terapi.                                            Men jeg blev også hurtigt rigtig glad for den 4årige psykoterapeutiske uddannelse jeg valgte (psykologi, gestalt-terapi, oplevelsesorienteret psykoterapi, eksistentiel psykoterapi, parterapi og familierådgivning (specielt når et barn har det svært). Og det blev til 4 meget dejlige og spændende år. Jeg havde godt deltidsarbejde ved siden af, boede i Brønshøj, lange løbeture ved Utterslev mose, og jeg havde mine tre dejlige og interessante sommerferier til Sicilien, Palermo, Cefalu og Catania (mafiaens by, men også søde mennesker, og go kaffe).   

Året efter jeg (med flotteste feedback på fag og forståelse, på holdet. Ja undskyld, men det var jeg rigtig glad for),  så mødte jeg så min så søde og japanske kone (i København). Vi blev først viet i et Shinto Shrine i Japan. Og tre måneder efter gift i Brønshøj kirke, og lykken og eventyret var sat (ikke at der ikke nogle gange har været konflikter, men vi har det godt sammen).

Først kontor i København i 8 år. Derpå, da vores nr. 2 blev født, købte vi så hus i Køge. Og nu har jeg så haft kontor her, i snart 10 år og det er jeg rigtig glad for.

Min kone er også rigtig glad for Køge, og vores to piger er blevet to glade, søde, omsorgsfulde, vidunderlige, frie, jævnligt og naturligt småskøre, og krævende piger på 11 og 13 år. ​

Jeg er en person der har megen glæde indeni. Sådan tror jeg det altid har været. Men det skyldes nok, at jeg synes der er utrolig meget smukt og interessant i verden. Der er også en del dårligt, men det kan vi jo ændre på, hver enkel og i fællesskab, og ved ikke at tilpasse os det mest dårlige, og f.eks. sige,- nej tak, vi vil faktisk helst leve uden, f.eks. pengespil på nettet. 

​Læst bøger og frembragt brugbar viden om:

 • Psykologi, forståelse af psyken

 • Psykiatri, forståelse af psykens sygdomme

 • Selvfølelsesmæssige sårbarheder og styring, som oftest skabt i barndom og ungdom

 • Eksistentielle sår eller besværligheder

 • Om børns udvikling

 • Stress, angst og depression

 • Spisestyring

 • Om Parterapi.

 • Om Familieterapi/Familierådgivning.

 • OCD og tvangshandlinger

 • ADHD, ADD og Autisme

 • Og lign.

 • Og ca. 150 romaner.​

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hvis du generes af en gene, og gerne vil have god hjælp til, at komme af med den, eller du bare har brug for at tale om noget svært, så er du velkommen til at ringe eller skrive via kon​taktformularen.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas R. J. Andersen

Vordingborgvej 34, 

4600 Køge

Klik her for rutevejledning

Kontaktinformation

Telefon: 26 85 00 97

E-mail: ditjeg@ditjeg.dk​

Telefontider

Man - fre: 08.00 - 17.00

Lør og søn: lukket

Mails besvares alle dage.