Hvem er jeg?​

Lidt om mig

Hvis jeg går ind i en butik der sælger håndlavet keramik (eller kunst), f.eks. i Palermo (Sicilien), eller i Japan, eller i Næstved, eller i Malmø, så er jeg hjemme, eller så kan man sige, at så glædes jeg over de skønne og brugbare ting de laver. 

Jeg nyder også meget, at se en kunstudstilling på f.eks. Louisiana, Arken, i Verona (kunst fra 1200-1600 tallet), eller i Malmø (elsker i det hele taget kunst).

Jeg kan godt lide sport, fodbold (se VM eller EM), badminton (hver onsdag aften, og at løbe) 

Jeg kan rigtig godt lide film, både de rigtig gode, men bestemt også en god actionfilm, krimi eller en go Sci-fi. 

Jeg hilser på mange mennesker når jeg går tur med vores hund (også på de to drenge med anden etnisk herkomst, og på deres far eller mor).

Jeg har en rimelig høj IQ, der gør at jeg kan forstå eller analysere også komplekse tilstande og sammenhænge. 

Jeg har meget svært ved, at være i dårligt humør i mere end 5-10 min. Synes der er for mange gode ting, til at noget der er træls fylder for meget. 

Jeg ved godt, at der er dårlige mennesker, men verden går langsomt i den rigtige retning, fordi der er langt flest gode mennesker.

Noget af det klogeste (og derved også smukt) jeg har læst, er at verden bliver et godt sted, når manden ikke kun er mand, og kvinden ikke kun er kvinde (Thomas Evangeliet). Altså at det kvinde-lige element i manden helst skal vokse (f.eks. fra 5% til 12%), og at det maskuline element i kvinden også helst skal vokse (det vil være med til, at give en smule mindre sårbarhed, hvis den er lidt for stor).  

Jeg kan lide at skrive, men lidt svært at finde tid. Men skriver indimellem på en bog, som er sådan en slags helhedsorienteret (holistisk) række af råd og beskrivelser, til en hverdag med mere trygt og givende selvværd og glæde, værdier, værdifulde ting, menneskelige interesser, visdomsfulde og frugtbare sætninger, og farver omkring os, 7 råd til parforhold og 7 råd til forældre, og også en fornuftig og givende tanke i forhold til økonomi (cirkulær økonomi, at langt mere skal tilbage til naturen specielt, og lidt mere til samfundet, f.eks. til skoler, og f.eks. til mere tid med egne børn. Istedet for at økonomi bliver til ophobninger af økonomi). Altså på den måde en slags holistisk bog med brugbare, værdifulde og fornuftige tanker, istedet for at bare skrive om et emne.  

Jeg er ikke perfekt, og 1-2 gange om måneden må jeg lige, på et minut (i mit hoved) erkende, at der havde min kone ret i hendes tanke og ord. Eller overfor et af mine børn sige, at jeg f.eks. fik sagt noget lidt for firkantet, eller hårdt. Og at jeg godt kan se deres synspunkt, eller at jeg fik sagt det for hårdt (og vise kærligheden). Så nogle gange er ens tanke, ikke helt optimal, men det er godt, at se det hurtigt, og så lige få rettet på det. Så følelserne og søens skønhed, ikke skal være påvirket af noget fjollet. Jeg vil dog sige, at jeg er ganske god til, at gøre mit til, at følelserne og samværet er rart, varmt og værdifuldt.     

Jeg er årgang 66 (56 år), født og opvokset i Østjylland, 13 km. syd for Århus. Jeg er gift med en japansk kvinde (det synes jeg giver mig en ekstra forståelse af de naturlige følelsers hav) og sammen har vi to kvikke piger (på 10 og 12 år). Vi bor i Køge, i et godt hus fra 1952. 

Jeg har arbejdet med psykoterapi, fra sårbarhed eller en problematik, til tryghed og glæde, og kaffe eller te, i 17 år. Fra midt 2013 til nu, i Køge, og været rigtig glad for det (fra 2006 til okt. 2013 havde jeg kontor/-praksis i København, idet vi da boede i Brønshøj). Jeg har læst meget, haft mange gode oplevelser og været på dejlige, berigende og spændende rejser, hovedsageligt til Italien, Japan og Frankrig. Jeg og vi holder rigtig meget af, at bo i Køge. Her er meget forskelligt, det store torv, de mange charmerende og ældre gader, den gamle havn, marinaen, strande, og marker tæt på, rare gode mennesker, et godt bibliotek, og mange muligheder specielt for børne-ne. Så de er også glade for byen (og er jo vokset op her), og dens mange muligheder og farver.

Hvad er jeg for en (og så skal det gerne beskrives lidt kort).

​Jeg er 35% kreativ. Kan udtrykke noget i billedsprog, har lavet kunst, skriver stadig kreativt (og elsker nærmest alle slags kunst).

    -      35% intellektuelt/objektivt tænkende og reflekterende (det er frugtbart at tænke, men man skal også også kunne lægge tankerne fra sig, slå dem fra, og bare mærke sig selv, sin krop, måske falde i søvn, eller ofte have god opmærksomhed på det nære, sine børn, partner, og den anden). (dog man også selv skal fylde som man er, men i balance, for ellers går man glip af det bedste).

    -      30% Æstetiker, glædes meget over skønheden i mennesker, i det skønne vi kan skabe (dog ikke lige en ny iphone hvert år), og i naturen.

    -      10% Livsnyder, mere er der jo ikke rigtig plads eller tid til. Gåture i gamle bymidter, Kunst                        museer, badminton, sort kaffe og mørk chokoladeis, og en go kold guld tuborg og en lille

            whisky, fredag aften.

    -      Lidt spirituel. Det betyder ikke, at jeg tænker helligt, eller at jeg blander det spirituelle ind 

            i samtalerne. Men det betyder, at jeg tror på nærmest alt, det er mere spændende. 

            Og det betyder, at jeg synes der er noget smukt og givende, i den udstråling der f.eks. er 

            fra et italiensk kirkerum, eller i et japansk tempel eller Shrine.

            Og det betyder, at der er rum til, at en klient kan udtrykke noget, der giver spirituel mening     

            og​ værdi. Det betyder også, at jeg 3 gange på 17 år, har sagt noget spirituelt, som lige da, i 

            klientens store og forståelige fortvivlelse, gav noget godt, der var med til at bære, til mere                  tålelig, rarere og mere givende havneby.

   Min udvikling/karriere: så kort som muligt.

Først ville jeg være kunstner eller designe kunst. Som 21-årig lavede jeg to serier af kunst design, og var glad for, at jeg kunne sælge alle 18 værker.

Men jeg mærkede og tænkte, at det var noget usikkert, om jeg kunne komme til, at leve af det. Så i stedet valgte jeg, at tage en kreativ uddannelse (ikke fotografi) i Milano, til brug for reklamebran-chen og film. Det var en spændende og dejlig tid. 

Efter Milano arbejdede jeg i 14 år på et kreativt felt for reklamebranchen, hovedsageligt i Køben-havn. De første 9-10 år var også spændende og skønne. Der var jo dele fra det kreative, og dele fra det æstetiske. (jeg bevarede dog det, at skrive kreativt/kunstnerisk, og glæden ved at læse gode bøger). 

​Men efter en 10-11 år mærkede jeg, at jeg var vokset fra reklamebranchen. Og mit udgangspunkt havde jo også været mere kunstnerisk, og det at jeg havde læst en del gode bøger, og skrevet lidt selv. Og altså et mere menneske og livsinteresseret udgangspunkt, kan man sige. Et udgangspunkt og sted, der også var lidt mere farverigt og lidt mere spændende, synes jeg.

​Så efter overvejelser slog det mig en dag stærkt (men på en god måde), at jeg selvfølgelig skulle være psykolog. Men mit gennemsnit var ikke højt nok til universitetet.

Istedet valgte jeg, at uddanne mig til Psykoterapeut. Jeg fandt et par fine muligheder i København, men valgte at søge ind på Psykoterapeutisk Institut (Skindergade), idet jeg kunne læse og fornemme, at det både var et meget seriøst sted, men også et rart og menneskeligt sted. Og fordi det havde den tråd jeg kunne lide, fra Freud, til Gestaltterapi, og til moderne Helhedsorienteret psykoterapi (og eksistentiel psykoterapi).

Det blev 4 dejlige, lærerige og produktive år.

Derefter fik jeg mit første kontor, på hjørnet af Nørre Farimagsgade, tæt ved Israels Plads.

8 år senere var jeg blevet lykkeligt gift, og med vores to små piger, flyttede vi i 2013 fra Brønshøj til Køge, hvor jeg nu er utrolig glad for at bor og arbejde. En dejlig, gammel og charmerende by, der vokser, og rare mennesker.

​Mine interesser er brede og favner fra kunst, menneskets sind og behov, den indre glæde (og timer eller dage med lykke), og det modsatte, at have det svært. 

Skønheden i livet, den skønhed vi skaber, franske film fra 70erne, amerikanske film, italienske film, kunsthåndværk, keramik, italiensk malerkunst fra 1200-1600 tallet, moderne kunst, læse i gode bøger.

Andre interesser og værdier: Mørk chokoladeis med varm lidt stærk kaffe, løbeture, gåture og kigge på mennesker/by/natur, at se Europa – eller Verdensmesterskaberne i fodbold. Shopping (dog kun det der er brug for, en dejlig is, eller et lille stykke kunsthåndværk) specielt i Malmø, Japan, Rom, Næstved eller Køge. Museer, spille badminton, løbeture (men ikke når det er dårligt vejr :l:)), lange gåture med vores Shiba,  og hygge og have sjove, små og dejlige oplevelser, eller køreture sammen med min kone og børnene.

Jeg er en person der har megen glæde indeni. Sådan tror jeg det altid har været. Men det skyldes nok, at jeg synes der er utrolig meget smukt og interessant i verden. Der er også en del dårligt, men det kan vi jo ændre på, hver enkel og i fællesskab, og ved ikke at tilpasse os det mest dårlige, og f.eks. sige,- nej tak, vi vil faktisk helst leve uden, f.eks. pengespil på nettet. Men vigtigst er det selv, at have det godt, for så spreder man også mere glæde til andre.  

​Læst bøger og frembragt brugbar viden om:

 • Psykologi, forståelse af psyken

 • Psykiatri, forståelse af psykens sygdomme

 • Selvfølelsesmæssige sårbarheder og styring, som oftest skabt i barndom og ungdom

 • Eksistentielle sår eller besværligheder

 • Om børns udvikling

 • Stress, angst og depression

 • Spisestyring

 • Om Familieterapi/Familierådgivning.

 • OCD og tvangshandlinger

 • ADHD, ADD og Autisme

 • Og lign.

 • Og ca. 150 romaner (92% skrevet imellem 1830 og 1975).​

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hvis du generes af en gene, og gerne vil have god hjælp til, at komme af med den, eller du bare har brug for at tale om noget svært, så er du velkommen til at ringe eller skrive via kon​taktformularen.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas R. J. Andersen

Vordingborgvej 34, 

4600 Køge

Klik her for rutevejledning

Kontaktinformation

Telefon: 26 85 00 97

E-mail: ditjeg@ditjeg.dk​

Telefontider

Man - fre: 08.00 - 17.00

Lør og søn: lukket

Mails besvares alle dage.