Hvem er jeg?​

Lidt om mig

Jeg er årgang 66 (56 år), født og opvokset i Østjylland, 13 km. syd for Århus. Jeg er gift med en japansk kvinde og sammen har vi to kvikke piger (på 10 og 12 år). Vi bor i et dejligt hus fra 1952, som ligger i Køge. Herfra er jeg rigtig glad for at have mit kontor og arbejde med helende og givende samtaleterapi (fra 2006 til okt. 2013 havde jeg kontor/-praksis i København). Jeg har læst meget, haft mange gode oplevelser og været på dejlige rejser, hovedsageligt til Italien, Japan og Frankrig. Jeg kender også til det, at have haft det svært i ungdommen (65% svært, 35% godt, 9-16 års alderen), men jeg kom godt ud af den, fordi jeg heldigt bevarede min selvkærlighed og selvværd, og fordi jeg heldigt var god til nogle ting (vi er alle gode til noget) og nød dem (fodbold, bordten-nis, at læse og skrive lidt, grine, og være en god kammerat).

Min udvikling:

Først ville jeg være kunstner eller designe kunst. Som 21-årig lavede jeg to serier af kunst design, og var glad for, at jeg kunne sælge alle 18 værker. Men jeg mærkede og tænkte, at det var noget usikkert, om jeg kunne komme til at leve af det. Så i stedet valgte jeg, at tage en kreativ uddannelse (ikke fotografi) i Milano, til brug for reklamebranchen og film. Det var en spændende og dejlig tid. Efter Milano arbejdede jeg i 14 år på et kreativt felt for reklamebranchen, hovedsa-geligt i København og de sidste 3 år i Århus (jeg bevarede dog det, at skrive kreativt/kunstnerisk, og den store glæde i det. Og har skrevet en digtsamling, et par noveller og er igang med (indimellem), at skrive en guide til, at leve et godt liv for selvkærligheden, for glæde, og for et rart, sjovt, frit, fornuftigt, betænksomt og menneskeligt samfund (der bliver også fem råd til parhold).

Med årene i reklamebranchen blev jeg bevidst om, at det efter hånden ikke var interessant nok, det var for overfladisk, som man tit siger om reklamebranchen. Og det ikke helt gav mit hoved nok (det mentale) og specielt ikke til min både farverige og intellektuelle interesse for livet. Jeg tænkte lidt på, at blive journalist (så ville jeg kun skrive om kunst og kultur:). Men så slog det mig stærkt en dag,- jeg ville gerne være psykolog eller psykoterapeut. Jeg undersøgte lidt det med universitetet, men havde ikke et højt nok gennemsnit. Det blev jeg hurtigt glad for, først grundet den høje kvalitet og seriøsitet på den psykoterapeutiske uddannelse jeg valgte at tage (psykoterapeutisk institut, Skindergade). Men sidenhen også fordi, at som psykolog, er man idag underlagt et slags ønske om ensretning indenfor terapi, der gør at kognitiv terapi, nærmest er blevet det eneste mulige og rigtige hos en psykolog. Og det trods, at metoden faktisk ikke har høje succes tal, og at mange klienter oplever, at samtalerne for lidt handler dem, eller om det som skabte genen (når et sår får luft og lys, så heles det. Når man kan se knuden, så kan man løse den op). Men for meget om redskaber til, at tænke og handle anderledes (hvilket er godt og vigtigt, men ikke nok i sig selv, og derfor heles angsten rigtig ofte ikke, og/eller angsten eller depressionen vender rigtig ofte tilbage efter 8-9 måneder (amerikansk studie fra ca. 2004). 

Mine interesser er brede og favner fra kunst, menneskets psyke, menneskelivet, den indre glæde (og timer eller dage med lykke), og det modsatte, at have det svært. Skønheden i livet, den skønhed vi skaber, menneskets adfærd og behov, og menneskets udvikling (men dog også bare at nyde livet, skønheden omkring os, en go kaffe, en dejlig løbetur, en kold go øl og en lille whisky). Jeg flyttede derfor tilbage til Brønshøj, begyndte på den 4-årige uddannelse i Gestaltterapi og helhedsorienteret psykoterapi, par- og familierådgivning, hvor jeg afsluttede uddannelsen i 2006 (det var spændende og dejlige år. Jeg havde et deltidsjob ved siden af). Siden da har jeg arbejdet med psykologi, psykoterapi, Parterapi og familierådgivning.

Andre interesser og værdier: Mørk chokoladeis med varm lidt stærk kaffe, kunst, løbeture, gåture og kigge på mennesker/by/natur, at se Europa – eller Verdensmesterskaberne i fodbold. Læse i en go bog. Se gode film. Shopping (dog kun det der er brug for, en dejlig is, eller et lille stykke kunsthånd-værk) specielt i Malmø, Japan, Rom, Næstved eller Køge. Museer, spille badminton, løbeture (ikke når det er under 7 grader, sådan er jeg), lange gåture med vores Shiba,  og hygge og have sjove, små og dejlige oplevelser, eller køreture sammen med min kone og børnene.

Hvem er jeg:

Jeg er en person der har megen glæde indeni. Sådan tror jeg det altid har været. Men det skyldes også, at jeg synes der er utrolig meget smukt og interessant i verden. Bl.a. meget af det vi kan skabe, af f.eks. kunst, kunsthåndværk, musik, design, smarte eller praktiske ting. Men også i høj grad i naturen.

Dertil også i mødet med mennesker, og de hyggelige, sjove eller gode samtaler.

Og så har jeg læst mange bøger, det er både en hyggelig og givende beskæftigelse, men jeg synes også det giver noget til mit arbejde.

Og så er jeg lidt spirituel. Det betyder egentlig bare, at jeg tror på næsten alt. Også fordi, at jeg synes det virker som om, at der er lidt mere imellem himmel og jord, end man sådan lige kan se. Det er ikke noget jeg sådan søger, undtagen at jeg godt kan li, at gå rundt i f.eks. et Japansk 'Shrine' eller i en smuk gammel italiensk kirke.

Men jeg har dog altid tænkt og følt, at der er noget, der er meget mere værdifuldt, end det materielle. Her kunne nævnes: god energi, at forstå andre, at udtrykke sine følelser og tanker, bøger, oplevelser for øjne, ører, og fødder, glæde, frihed til at være, vise (kloge) ord om hvordan vi sagtens kan leve sammen, på en mere ordentlig måde og uden de store konflikter. Og så det fantastiske, om der måske er noget klogt og smukt, som vi bare ikke helt kan se. Det synes jeg er spændende.

Men i mit arbejde, oplever jeg kun, at disse nævnte ting hjælper, som en baggrund eller perspektiv af gode værdier.

Idet selve mit arbejde, handler om følelser, svære følelser og om sindets mekaniser, faglige måder der hjælper og virker, og min brugbare forståelse af mennesker.

​En 'slags' lille uddybelse:

Min holdning til psykologi og psykoterapi, hvor specielt tre ting er vigtige.

Det ene er, at have en akademisk tilgang og interesse for faget. Dermed mener jeg, at man har fordybet sig i mange fagbøger (og andre givende bøger), både ældre og nye, for at blive klogere.

Dertil, at påtage sig rollen, at jeg skal få dig/klienten til, at få det helt godt, fordi den gave og glæde kan en terapeut (også i nogen grad andre) give til en anden. Via faglighed, men bestemt også vi anerkendelse af din/klientens store værdi. Og ved at jeg også er tilstede som et menneske. Som Perls skriver (psykolog, sidenhen psykoterapeut og grundlægger af gestaltterapien, som er en bred og helhedsorienteret form) - terapeuten skal være sig (og hvile i det sig, i de bakketoppe, havnebyer og farver der er en selv), så bliver det lettere for klienten,- det vigtige at kunne være sig. Mens når faglighed og præstation er den hovedsagelige væren, så er det for optaget, til at kunne høre og se (og det er når man bliver set, at man heles).

Læst bøger og frembragt brugbar viden om:

  • Psykologi, forståelse af psyken

  • Psykiatri, forståelse af psykens sygdomme

  • Selvfølelsesmæssige sårbarheder og styring, som oftest skabt i barndom og ungdom

  • Eksistentielle sår eller besværligheder

  • Om børns udvikling

  • Stress, angst og depression

  • Spisestyring

  • OCD og tvangshandlinger

  • ADHD, ADD og Autisme

  • Og lign.

Dertil kommer der, de utallige forskellige måder og metoder, hvorfra man kan inkludere viden, i stedet for at udelukke. Man arbejder ud fra 2-3 grundmetoder og ved at være fagligt nysgerrig, har man fået flere øjne og kan se og gøre mere, af lige det der passer i samtalen og i forhold til problematikken.

Uddannelse:

HF enkelt fag (1984-85).

Holbæk Kunsthøjskole (1987).

Kreativ uddannelse for reklame og film i Milano (1990-1992).

Uddannelse i psykologi, Gestaltterapi, oplevelsesorienteret psykoterapi, eksistentiel psykoterapi, og

Parterapi (2002-2006).

Uddannelse i japansk Seitai Shiatsu trykmassage, hos Nobuhiro Igarashi, Amager (2012).

Karriere:

Reklamebranchen (1992-2004).

Individuel psykoterapi, Parterapi og Familieterapi fra 2006.

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hvis du generes af en gene, og gerne vil have god hjælp til, at komme af med den, eller du bare har brug for at tale om noget svært, så er du velkommen til at ringe eller skrive via kon​taktformularen.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas R. J. Andersen

Vordingborgvej 34, 

4600 Køge

Klik her for rutevejledning

Kontaktinformation

Telefon: 26 85 00 97

E-mail: ditjeg@ditjeg.dk​

Telefontider

Man - fre: 08.00 - 17.00

Lør og søn: lukket

Mails besvares alle dage.