Hvem er jeg?​

Lidt om mig

Jeg er årgang 66 (56 år), født og opvokset i Østjylland, 13 km. syd for Århus. Jeg er gift med en japansk kvinde og sammen har vi to skønne piger (på 9,5 og 11,5 år). Vi bor i et dejligt hus fra 1952, som ligger i Køge. Herfra er jeg rigtig glad for at have mit kontor og arbejde med helende og givende samtaleterapi (fra 2006 til okt. 2013 havde jeg kontor/-praksis i København). Jeg har læst meget, haft mange gode oplevelser og været på dejlige rejser, hovedsageligt til Italien, Japan og Frankrig. Jeg kender også til det, at have haft det svært i ungdommen (65% svært, 35% godt, 9-16 års alderen), men jeg kom godt ud af den, fordi jeg heldigt bevarede min selvkærlighed og selvværd, og fordi jeg heldigt var god til nogle ting og nød dem (fodbold, bordtennis, at læse og skrive lidt, og være en god kammerat).

Min udvikling:

Først ville jeg være kunstner eller designe kunst. Som 21-årig lavede jeg to serier af kunst design. Jeg solgte alle 18 værker. jeg mærkede efter og tænkte, at det var noget usikkert, om jeg kunne komme til at leve af det. Så i stedet valgte jeg, at tage en kreativ uddannelse (ikke fotografi) i Milano, til brug for reklamebranchen og film. Det var en spændende og dejlig tid. Efter Milano arbejdede jeg i 14 år med kreativitet i reklamebranchen, hovedsageligt i København og de sidst 3 år i Århus.

Med årene i reklamebranchen blev jeg bevidst om, at det ikke var interessant nok, at det ikke gav nok til min intelligens og til min interesse for livet. Mine interesser er brede og favner fra kunst, menneskets psyke, menneskelivet, den indre glæde (og timer eller dage med lykke), og det modsatte, at have det svært. Skønheden i livet, menneskets adfærd og behov, og menneskets udvikling (men dog også bare at nyde livet, skønheden omkring os, en go kaffe, en kold go øl og en lille whiskey). Jeg flyttede derfor tilbage til Brønshøj, begyndte på den 4-årige uddannelse i Gestaltterapi og helhedsorienteret psykoterapi, par- og familieterapi, hvor jeg afsluttede uddannelsen i 2006 (det var spændende og dejlige år. Jeg havde et deltidsjob ved siden af). Siden da har jeg arbejdet med psykologi, psykoterapi, Parterapi og familierådgivning.

Andre interesser og værdier: Mørk chokoladeis med varm lidt stærk kaffe, kunst, løbeture, gåture og kigge på mennesker/by/natur, at se Europa – eller Verdensmesterskaberne i fodbold. Læse i en go bog. Se gode film. Shopping (dog kun det der er brug for, en dejlig is, eller et lille stykke kunsthåndværk) specielt i Malmø, Japan, Rom, Næstved eller Køge. Museer, spille badminton, og hygge og have sjove, små og dejlige oplevelser sammen med min kone og børnene.

Glæden og den store sol i mig, kommer specielt fra skønheden i livet, det vil sige skønheden inde i mennesker, skønheden i det vi ser, i det vi skaber og skønheden i det vi gør, dertil den store skønhed i naturen (jeg må erkende, at der desværre er mennesker der ikke har så meget af dette, hvis de f.eks. er for aggressive (dog bagved oftest forståeligt), griske, arrogante eller for stærkt/hyper forfængelige).

Jeg er lidt spirituel (men tænker ikke spirituelt, f.eks. tænker ikke i chakre, og er ikke hellig, f.eks. må man godt kigge på det andet køn (eller samme) på gaden, og det ville være noget rigtig skidt hvis man holdte op).

Jeg tror (jeg ved det faktisk), at meningen med livet er at bygge på kærlighedens hus.

​En 'slags' uddybelse

Min holdning til psykologi og psykoterapi, hvor specielt to ting er vigtige.

Det ene er, at have en akademisk tilgang og interesse for faget. Der mener jeg, at man har fordybet sig i fagbøger, både ældre og nye, for at blive klogere.

Læst bøger og frembragt brugbar viden om:

  • Psykologi, forståelse af psyken

  • Psykiatri, forståelse af psykens sygdomme

  • Selvfølelsesmæssige sårbarheder og styring, som oftest skabt i barndom og ungdom

  • Eksistentielle sår eller besværligheder

  • Om børns udvikling

  • Stress, angst og depression

  • Spisestyring

  • OCD og tvangshandlinger

  • ADHD, ADD og Autisme

  • Og lign.

Dertil kommer der, de utallige forskellige måder og metoder, hvorfra man kan inkludere viden, i stedet for at udelukke. Man arbejder ud fra 2-3 grundmetoder og ved at være fagligt nysgerrig, har man fået flere øjne og kan se og gøre mere, af lige det der passer i samtalen og i forhold til problematikken.

Noget andet som også er vigtigt er, at man personligt også har noget værdifuldt at bidrage med, noget der kan bruges til noget. Det at man viser nogle af sine egne livsværdier og egne værdier, der giver en selv værdi og glæde.

​Dette af to grunde: fordi de kan være givende og inspirerende, og nogle gange kan anerkende og spejle klientens interesser/værdier. Og fordi de også bliver et udtryk for, at man godt må være den man er.

Noget af det værdisyn jeg nok også på en måde udtrykker er, at det bedste i livet ikke er, at være noget godt, kun igennem præstation, eller ligne en fra modebladene. Det bedste i livet er, at se skønheden i verden, have det sjovt, være den man er og nyde livet, være noget for andre, samt medvirke til, at bygge på kærlighedens hus.

Ovenstående er et udtryk for det, at jeg tænker det er vigtigt, at man også selv kan bidrage med noget værdifuldt, og egentlig jævnligt udtrykker noget, når det kan bruges.

Uddannelse:

HF enkelt fag (1984-85).

Holbæk Kunsthøjskole (1987).

Kreativ uddannelse for reklame og film i Milano (1990-1992).

Uddannelse i psykologi, Gestaltterapi, oplevelsesorienteret psykoterapi, eksistentiel psykoterapi, og

Parterapi (2002-2006).

Uddannelse i japansk Seitai Shiatsu trykmassage, hos Nobuhiro Igarashi, Amager (2012).

Karriere:

Reklamebranchen (1992-2004).

Individuel psykoterapi, Parterapi og Familieterapi fra 2006.

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hvis du generes af en gene, og gerne vil have god hjælp til, at komme af med den, eller du bare har brug for at tale om noget svært, så er du velkommen til at ringe eller skrive via kon​taktformularen.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas R. J. Andersen

Vordingborgvej 34, 

4600 Køge

Klik her for rutevejledning

Kontaktinformation

Telefon: 26 85 00 97

E-mail: ditjeg@ditjeg.dk​

Telefontider

Man - fre: 08.00 - 17.00

Lør og søn: lukket

Mails besvares alle dage.